top of page

Hur bygger du band med din hund?

Att bygga ett stadigt band med sin hund är ganska enkelt. Man måste tänka på många saker men en grund till god lydnad är bygga band! Här är några tips.
Lek-&-lär övningar

Du kan nyttja en stor del av promenaden till lekar & övningar som tillsammans både bygger band men också lär din hund saker. Det gäller hitta på lekar som både du & hunden tycker är roliga. Ta en leksak som du använder att leda hunden likväl som du belönar med.

Det handlar om att lägga ner den tiden du vill ha tillbaka av hunden senare. Vare sig du störs mitt i arbetet, duschen eller framför tv:n måste du lägga ner tiden som valpen kräver av dig.


Utforska tillsammans

Passa på utforska världen tillsammans på varje promenad ni har tillsammans. Undvik samma sträcker & försök låta hunden utforska varje plats ni tar er till. Se till att bada med hunden om du kan eller ta med den på en lång tur i skogen. När hunden få följa med dig överallt byggs en tillit samtidigt som fler möjligheter ges till hunden att studera dig närmare.


Lägg till ljud & ljusnivå tidigt

Det har sina fördelar att tidigt normalisera konstiga fenomen för valpen. Det ger senare fördeler med en hund som har högre toleransnivå för världen. Lek även med hunden utomhus i mörker om det finns möjlighet till det. Har du en bluetooth högtalare kan du ta med den ut i skogen där du spelar exempelvis nyårsljud på lagom volym samtidigt som du leker med valpen.

93 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page